IE Active Content: I’ve built my script

I’ve been using IE7 Beta 2 Preview for some time now, and experiencing very annoying "Active Content" thing on almost every website that uses Flash.

I was just waiting for some official stuff from Adobe, and finally it’s now in Active Content DevCenter on Adobe’s website.

Today i received an email from MS that new IE6 update (optional) is now available, but it will allow similar behavior for handling Active Content using a compatibility patch. The next update which will be available in June 06, will permanently apply new Active Content handling behavior. Read the full article here

I read articles on MS website for workaround, and new article on Adobe’s website along with JS solution.

But both of them were generic solutions which deals with all types of Active Content (applet, object, dhtml, etc). On Orison’s website, we have simple Flash tags. And i was looking for simple Flash-only solution.

I built this simple JS script. Which just writes Flash tag. The script worked in IE6-7, FF 1.5, Opera 8.5

Using:
<script type="text/javascript">
  FlashObject("my_flash.swf", 540, 400, "#ffffff", "myvar=hello there");
</script>

Download ActiveContent_Flash.js
Usage Sample ActiveContent_Sample.zip

Remember, there’re more JS solutions available which does Flashplayer detection and many other things, one quite popular is FlashObject by Geoff Stearns

// chall3ng3r // 

technorati tags: , ,

11 thoughts on “IE Active Content: I’ve built my script”

  1. chall3ng3r

    Can you do me a favor and upload an example, cuse really I’m sick of this problem.

    I’ve created a CD with html + Flash and I can’t get the ^%*^%$$ to run fine on other computers.

    Thank you in advance for your support.

    Cheers

  2. Hi Chall3ng3r,

    I’m pulling my hair out over this AC crap from IE. I’ve tried external .js (as recommended by Adobe) worked great on everything but IE (not that anything else needed it). I tried the AC Flash extension from Adobe, again, didn’t work. I tried looking at swfobject, and downloaded his files — in testing them before using them, I found the flash samples provided didn’t work in IE either. Now I’m scouring the web looking for other workarounds and I found yours. Same thing, I downloaded your AC sample, and it works in everything except IE! :-O

    HELP! LOL I know I can change the IE defaults, but I need to have my flash working with the defaults for clients, is there anything I can do? I know there must be because sites like Yahoo, Gamespy, etc., have working flash in IE.

  3. hello mike,

    you must be doing somthing worng…

    because my implementstion for AC is the most basic, all it does is simply write the object/embed tag depending on the browser.

    try running some basic JS in your IE, like alert(“hello there?”), etc, to check if JS is working in your browser or not.

    post your findings here, i’ll try to fellow up quickly.

    // chall3ng3r //

  4. Hi chall3ng3r,

    I can get the SWFobject to work, but then it places my 550×400 movie in the upper right corner of the screen. I tried to place it in the middle of a 3×3 table so it would be locked into the middle of the screen, but it didn’t work. It only displays a blank, black page with no movie.
    Here is my code, can you take a look to see what I’m doing wrong? THANKS!

    var so = new SWFObject(“index.swf”, “mymovie”, “550”, “400”, “7”, “#000000”);
    so.write(“flashcontent”);

  5. Oops, I tried to copy and paste from html tag to closing html tag, and it only displayed what you see in the last post. Is there any way to get you my full html doc?

    Thanks,
    Casper

  6. you can email me the code at chall3ng3r on gmail. but i’ll be able to help you if you are using my AC script.

    if you’re using SWFObject, i suggest you should ask the question on SWFObject’s website.

    best,

    // chall3ng3r //

  7. Hi , thanks for the script .

    It works great.
    Although there is an interesting thing:
    -when uploaded to the net , it works
    -running offline it doesnt work (IE 7 -the animation doesnt show up , because of active x alert)

Leave a Reply to attis Cancel reply